Stad Antwerpen

Arenberg werkt samen met Het Roze Huis tijdens de L-week 2024, het jaarlijks festival voor lesbische, biseksuele en trans vrouwen, evenals queer en niet-binaire personen. Tijdens deze week organiseert Arenberg verschillende bijzondere evenementen.

Een van de hoogtepunten is een besloten Burlesque-workshop, waar deelnemers de kans krijgen om deze kunstvorm te verkennen. Burlesque staat bekend om zijn focus op zelfexpressie en empowerment, en biedt een veilige ruimte om te experimenteren met deze krachtige performancevorm.

Daarnaast wordt er een boekvoorstelling gehouden rond Een echte ouder, geschreven door Eke Krijnen. In gesprek met Joke Struyf bespreekt Krijnen thema's als meerouderschap en queer ouderschap. Om het evenement toegankelijk te maken, wordt er kinderopvang geregeld, is er een boekenstand en volgt een signeersessie.

Het programma wordt afgesloten met de première van WAVES, een indrukwekkende solo-dansvoorstelling van Stencia Yambogaza. Deze performance nodigt het publiek uit om het leven vrij te omarmen en de golven van verandering te verwelkomen. Na afloop volgt een gesprek over mentaal welzijn, waarin Stencia in gesprek gaat met Mac Coco, oprichter van Fatsabbats, een initiatief voor de queer POC-gemeenschap in Brussel.