Stad Antwerpen

Op 31 oktober palmt het internationale muziek- en literatuurfestival Crossing Border Arenberg in. Naast een straffe line-up aan auteurs, kruipen er ook stuk voor stuk betoverende muzikale acts op onze podia. Ontdek ze hier!

Sheherazaad

De Amerikaanse componiste en zangeres Sheherazaad is een absolute topper op de affiche! Haar nieuwste plaat, 'Qasr', werd geproduceerd door wereldster Arooj Aftab en weet moeiteloos genres te ontmantelen, blenden en weer op te bouwen.

Voor fans van Arooj Aftab en Clarissa Connelly.

Roufaida

Deze zomer nog in OLT Rivierenhof als voorprogramma van Xavier Rudd, op 31 oktober op Crossing Border: Roufaida! Verwacht introspectieve indie pop met het betere gitaarwerk, guembri én beats. En met kwetsbare teksten in het Engels, Arabisch en Riffijns.

Geïnspireerd door en voor fans van Björk, Fairuz en Aldous Harding.

Few Bits

Few Bits, met Karolien Van Ransbeeck als frontvrouw, is helemaal terug! Hun derde album komt in 2025 uit, maar de eerste nummers daarvan kan je nu al op Crossing Border ontdekken.

Zonnige gitaarpop voor fans van Slow Pilot, Plume en Warhaus.

Ottla

Ottla werd vernoemd naar de zus van Franz Kafka, opgericht door Bert Dockx als vluchtig experiment en groeide ondertussen uit tot een volwaardige band die toe is aan een tweede album. 'Vogel' staat bol van de jazz, impro, elektro, noiz, prog, afro, blues, groove, punk en meer.

Voor fans van De Beren Gieren, Dijf Sanders en Beraadgeslagen.

Fela Kuti Celebration Band

Een zinderende tribute aan Fela Kuti, de legendarische Afrobeat-pionier, da's de missie van de Fela Kuti Celebration Band. Verwacht een energieke live show, aanstekelijke grooves en pulserende beats.

Voor fans van K. Frimpong, The Budos Band, Peter King en... Fela Kuti!

Kom viben en dansen tijdens Crossing Border!

Straffe auters en minstens even straffe bands en muzikanten? Da's Crossing Border, het internationale muziek- en literatuurfestival. Bestel via de knop hieronder nu je tickets en mis niks van een zinderend boeiende avond!