Stad Antwerpen

Draagt op 31 oktober tijdens Crossing Border voor uit haar nieuwste roman: schrijver-kunstenaar-activiste Fleur Pierets!

Vorig seizoen blies Fleur nog het dak van Arenberg tijdens 'A Queer Night', samen met Kirsten van Teijn. Dit seizoen staat ze meteen weer op ons podium, tijdens het internationale literatuur- en muziekfestival Crossing Border. Daar draagt ze voor uit haar nieuwe boek, 'Beton'.

In 'Beton' kijkt Fleur alle eenzaamheid in de ogen. Ze gaat op zoek naar de verhalen die haar pijn doen, om alle kwaadheid naar boven te laten komen en alle angst te voelen die ze voor de toekomst heeft.

"Fleur Pierets did it again: een boek schrijven dat politiek én persoonlijk is, dat je raakt, als een briesje in je oor wat je toefluistert dat het anders kan én moet, als een mokerslag in je buik die je naar adem doe happen en de barricades op dwingt," schrijft Antwerpen Leest.

De Morgen: "Pierets gaat aan de slag met 'beton' en haar tekst groeit uit tot een pamflet tegen eenzaamheid".

Fleur is een voorvechter van LGBTQIA+-rechten. Samen met haar vrouw, Julian P. Boom, richtte ze Et Alors? Magzine op, een magazine vol gesprekken met queer muzikanten, beeldend kunstenaars, schrijvers en performers.

In 2017 lanceerden de twee samen '22 The Project', een performancekunstwerk waarbij het koppel wilde trouwen in elk land dat op dat moment het holebihuwelijk toestond. Na Fleur veel te vroeg afscheid moest nemen van haar vrouw in 2018, schreef ze het boek 'Julian'.

Haar roman 'Heerlijk Monster' en het kinderboek 'Alle Dagen Sneeuw' verschenen in 2022. 'Alle Dagen Sneeuw' kreeg trouwens vorig seizoen ook een presentatie in Arenberg.

En nu ligt er dus 'Beton'. Waaruit Fleur tijdens Crossing Border zal voordragen.

Net zoals met alle andere verhalen, weet Fleur met 'Beton' je aan te grijpen. Ze trekt je moeiteloos mee in haar wereld, laat je dingen voelen tot in 't diepste van je hart én doet je nadenken. Niet te missen, dus!

Wees erbij: Fleur Pierets live op Crossing Border

Op Crossing Border zie je Fleur en tonnen andere straffe auteurs en muzikale acts aan 't werk voor de spotprijs van € 20.

Niet twijfelen, dus! Bestel hieronder je tickets!