Stad Antwerpen

De deuren van De Klap zijn wagenwijd open gegooid, en we hebben zes nieuwe residenten! 

In samenwerking met onze vrienden van De Klap kiezen we er resoluut voor om een creatie-, experimenteer- en speelplek te zijn voor nieuwe makers. Na maar liefst 79 inzendingen te hebben ontvangen, hebben we zes veelbelovende artiesten geselecteerd die wij komend seizoen zullen ondersteunen. Een dikke proficiat aan onze zes geselecteerde: 

Jitse Verschueren, Dane Schippers en Joep Lange: Drie bevriende theatermakers die een voorstelling maken over eenzaamheid en de zoektocht naar verbinding en gemeenschapszin.

Marie-Christine Verheyen: Werkt aan haar eerste kindervoorstelling getiteld o+o = 8, een verhaal over twee vrienden met verschillende visies op de realiteit en hun wil om elkaar te begrijpen of juist niet.

Evangeline Agapé: Schreef het boek Het gaat, denk ik, over, een hedendaagse parabel over liefde, verlies en loslaten, die ze nu vertaalt naar een theatrale performance.

Lukas Rys: Werkt aan de voorstelling van zijn eerste muziekalbum Paper Box in the Future. Hij creëert een muzikale droomwereld die laveert tussen hip hop, experimentele pop en elektronica.

Ward Ceulers: Vertaalt zijn theatertekst Minister Van de Werktitel naar een theatrale vorm op scène, een persoonlijk verhaal over mislukken, weer overeind krabbelen en altijd weer doorgaan.

Luka De Kinder: Maakt een grappig en ontroerend theaterstuk en luisterverhaal voor kinderen rond het thema Je bent er nog, maar ik mis je al. Een interactieve en muzikale voorstelling over zorgen voor onszelf, de ander en onze toekomst.

We kijken ernaar uit om deze talenten te zien groeien en bloeien in het komende seizoen. Blijf ons volgen voor updates en verdere details over hun projecten.