Stad Antwerpen

Met 'Dius' heeft Stefan Hertmans opnieuw een beklijvende roman uitgebracht. En net dat onweerstaanbare levensverhaal van een onmodieuze kunstenaarsziel komt Hertmans voorstellen op Crossing Border.

Over 'Dius'

Wanneer student Dius bij zijn docent Anton aanbelt en hem zijn onvoorwaardelijke vriendschap aanbiedt, begint alles in hun levens te schuiven. Wat hen bindt, is hun verlangen om in een andere tijd te leven – de ruimte van de polders, de sublieme schilderkunst, de schoonheid die verloren gaat. En die alsnog, weliswaar te laat, een van hen beroemd zal maken, ondanks de zware littekens die het leven hen toebrengt. In zijn nieuwste roman Dius vertelt Stefan Hertmans het onweerstaanbare levensverhaal van een onmodieuze kunstenaarsziel, in een aangrijpende roman over vriendschap, liefde en kwetsbaarheid.

Over Stefan Hertmans

Stefan Hertmans (1951) schrijft romans, theaterteksten, essays en gedichten. Zijn werk is bekroond met onder meer de AKO Literatuurprijs en de Constantijn Huygens-prijs. Van zijn roman Oorlog en terpentijn werden ruim 250.000 exemplaren verkocht.

Met ‘Dius’ bewijst Stefan Hertmans dat de taal meer dan toereikend genoeg is om de grootsheid te vatten van een kunstwerk, een vriendschap, een verdriet

— Jeroen Maris in Humo ****

Over Crossing Border

Je favoriete internationale literatuur- en muziekfestival is terug! Op 31 oktober palmt Crossing Border Arenberg in voor een avond vol auteurs, interventies, interviews én live muziek. Auteurs die je een blik in hun wereld gunnen zijn Stefan HertmansNathan Thrall (Pulitzer Prize), Stuart Murdoch (leadzanger Belle & Sebastian), Jonas EikaPaul Lynch (Booker Prize 2023), Fleur Pierets, Daria SerenkoJean-Baptiste Andrea (Prix Goncourt 2023), Ariana Harwicz, Simone Atangana Bekono Andrej Koerkov en Moon Unit Zappa. Aangevuld met een wondermooie soundtrack door o.a. Sheherazaad, Few Bits en Ottla.

Bekijk het volledige programma